teisipäev, 1. november 2022

Pannilasanje

Pasta on üsna tihti ilmselt õhtusöögiks laual, lasanje võib-olla veidi vähem, aga vat see panniversioon on küll teostamist väärt, sest kui sul panni vars kannatab, siis kõik saab valmis ühel ja samal pannil. Sellised üks-kaks-kolm road on just argiõhtutel kõige lihtsam variant kiirelt toit lauale saada. Seniks kuni lasanje viimast kuldset jumet ahjus saab, jõuab täpselt ka laua katta.


Vaja:
500g veise- või seguhakkliha
1 sibul, hakitult
2-3 küüslauguküünt, hakitult
1 tükeldatud porgand 
2 sellerivart tükeldatuna
1tl kuivatatud punet (või 2-3 tl värsket)
700g tomatikastet 
soovi korral 1spl tomatipastat 
5-6dl vett
150g lasanjeplaate, väiksemaks murtuna
200g toorjuustu
150g riivitud või väiksemaks rebitud/tükeldatud mozzarellat
100g parmesani juustu
sool, pipar
praadimiseks õli
vajadusel suhkrut
serveerimiseks basiilikut

Kui sul on olemas pann, mille vars kas talub kuumust või käib küljest, et roa valmimise lõpposas saaks selle ahju pista, siis saad hakkama lihtsalt sama panniga. Kui aga vars ahjukuuma ei kannata, siis vahepeal tuleb lasnaje tõsta ahjuvormi ringi.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel mõned minutid sibulat, lisa seejärel küüslauk, porgand, seller ja kuumuta segades mõned minutid. Seejärel lisa hakkliha ja prae läbi kuniks värv muutunud. Alanda kuumust ja lase haududa väiksel kuumusel umbes 8 minutit. Peale seda lisa pannile pune, tomatikaste, -pasta ning vesi. Lase keema tõusta. Murra kastme sisse lasanjeplaadid ja suska need kastmesse nii, et nad oleks üleni kaetud. Maitsesta soola-pipraga ja lase tulel podiseda umbkaudu 15 minutit (et lasanjeplaadid ikka pehmed juba oleks). Vajadusel lisa suhkrut ja kui kaste tundub liiga kuivaks tõmbunud, siis lisa ka vett. Nüüd, kui pann kannatab jätka tegevust pannil, kui ei, siis tõsta kogu roog ümber ahjuvormi. Tõsta kastme sisse toorjuustu tupsukesed ning laota lasanjele riivitud mozarella ja parmesan. Tõsta eelkuumutatud ahju grillelemendi alla, kuniks pealispind on kuldne ja juust sulanud. Tõsta ahjust välja, lase veidi jahtuda ja soovi korral kaunista basiilikuga. Maitsev pannilasanje ongi valmis nautimiseks.

Mina isiklikult paneks toorjuustu veidi vähem, aga eks see on ka pigem maitseasi, sest meil kodus täpselt nii oligi, mulle oleks meeldinud vähem, teisele sööjale oli just sobiv:).

Kommentaare ei ole: