laupäev, 21. juuli 2012

Tšillikurgid

Puhkus on saabunud ja sellega ka nagu näha veidike aega blogi heaks. Kuigi siiani on väga kiire ja tegus esimene nädal olnud, siis erinevaid asju olen ikka jõudnud teha ka toidumaailmas ja püüan siis järjest neid postitama hakata. Aga esmalt siis kurgid - see retsept kutsus end proovima ja kuna põhikomponenti on kõvasti kasvuhoonest võtta, siis tegin proovi.

1kg kurke
1-3 tšillit

Marinaad:
600ml vett
1spl 30% äädikat
140g suhkrut
2spl soola

Pese kurgid, lõika viiludeks või sektoriteks ning lao pestud ja keeva veega ülevalatud purkidesse. Lisa maitse järgi tükeldatud tšillit. Keeda marinaad ja vala kurkidele. Jahuta purgid, sulge kaaned ja säilita külmkapis.


Esimese proovi lubasime teha juba sel nädalavahetusel, kui purgid on kenasti nädal seisnud, eks siis näha/maitsta ole, mis välja tuli.



allikas: Oma Maitse juuli 2012

Kommentaare ei ole: