teisipäev, 9. november 2010

Kulinaarsed katsetused

Kokakooli lainel on kohe hea edasi minna toiduteemadel. Seekord siis minu katsetiused. Olen päris mitmel nädalavahetusel nüüd järjest kätte võtnud ning otsinud midagi erilisemat pearoaks, millele siis järgneb midagi uut magusa vallast.

Kuigi pean tunnistama, et kulinaarsuse lipulaev vahepealsel ajal on olnud hoopis "Pelmeenitegu" - jah, just nii, tegin ise pelmeene. Kuna hea õpetaja oli omast käest võtta siis nii me üks pühapäeva hommik ka neid koos tegime. Tagantjärgi võttes on see lihtsamast lihtsam, lihtsalt võtab alul natuke rohkem aega nokitsemiseks. Kui juba täitmine ning vormimine rohkem käppas, siis läheb libedamalt. Kuigi eks seltskonnas on ikka vahvam.
Retsept on lihtsamast lihtsam - jahu, sool, vesi. Täidiseks panime seekord hakkliha sibulaga. Siit väike fotomeenutus:






Otseloomulikult said kõik kiirelt otsa, nii et nädalavahetusel tuleb vist taas tegu ette võtta.

Muudest asjadest on olnud siis erilisemat laual:
* Hautatud küülik veinikastmes - kuna mulle ei meenu kas olen enne küülikut saanud, siis võrrelda ma ei oskagi millegiga, aga iseenesest maitsev pealelõunane eine sai.


* Õunarullid - olin natuke hirmul pärmitaigna ees, mida tegin pirukate jaoks esimest korda, aga kõik õnnestus 101% ning maitse oli suussulav.


* Ahjus valmistatud a'la Jamie kana - siin pean tunnistama olid kokkadeks hoopis mehed - said tööga ilusti hakkama ning maitses.


* Küpsistega plaadikook - väga lihtne ja ka järgmisel päeval ülimõnus tarbida.


* Shokolaadi pirnikook - uus lemmik.


* Spaghettivorm - tänaõhtune üllataja. Ülimõnus kerge (ilma lihata!) eine.


* Juustune shokolaadikook - ülirammus, muud ei kosta.
Kahjuks sellest vist pilti pole..

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Viis postitust korraga, päris kõva saavutus :) Ja need road näevad kõik väääga hõrgutavad välja.. nämm!

Kati ütles ...

Mõtlesin et oled tubli ja saan taas joonele..