teisipäev, 9. november 2010

Mehhiko kokakool

Peale spakäiku sain end mõnusalt vaimselt haritud. Taaskordne kokakool oli pühendatud firma sünnipäeva tähistamiseks ning välja olime valinud Mehhiko toidud:
* Eelroog: Quesidillad kana ja guacamole kastmega
Ise tegime kanale nii marinaadi kui ka guacamole kastme. Peale mida täitsime tortillad sisumaterjaliga (toorjuust, kana, tomat, jalapeno, juust) ning praadisime pannil natuke ning valmis see oligi. Kõrvale manustasime kastet ning rucolat.



* Pearoog: Chilli con Carne
Esmalt valmistasime ette veiseliha, mis oli nö põhiaineks antud roas, peale mida hautasime seda potis koos ubade ja muu sinna toitu kuuluvaga. Serveerisime ahjus krõbedaks küpsetatud chiabbata viilul.


Miks ta selle pildi mul valepidi siin keerab, tõesti ei tea. Proovisin mitmeid kordi ja tulemus ikka sama:(. Igatahes keerake siis pead selle vaatamiseks.

* Magustoit: Maasikamargariita sorbee
See oli muidugi õhtu nael, kuna maasikamargariita saime sorbeeks vedela lämmastikuga. Põnevust oli palju, polnud ju enne silmaga sellist imet näinud, kuidas see toimis. Nüüd võite arvata, kust "Uue kodu peo" üllatuse välja mõtlesime:).






Igatahes põnevust, head toitu ning veini sinna kõrvale oli taaskord palju.
Kahte esimest rooga olen ka ise varem teinud, kuigi teiste variatsioonidega ja pole kõiki kastmeid ja asju otsast-lõpuni ise teinud. Kolmas roog on ju vana klassika, mis sest et külmumata kujul:). Ja muidugi ei saa kiitmata jätta Heimarit, lihtsalt super.

Ootan põnevusega järgmist korda, mil iganes see ka ei tuleks.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Järgmine kord kui sinu uures margariitasid tipsutame, siis ootan ka seda lämmastikutrikki ;) Oled ju kokakoolis õppinud ja puha.

Kati ütles ...

Aga see on niiii ohtlik, et mina ei julenud ka koolis proovida..mõned tegid küll proovi..Enamuse ajast tegi siiski Heimar oma teadja käe ja silmaga.