teisipäev, 12. aprill 2011

Kartuli-tomati-mozarella vorm

Kuna vanast kartulist on veel viimane aeg lahti saada, siis otsustasin pühapäevaõhtul ahju lükata imelihtsa ning maitsva ahjuroa.



Vaja:
mõned kartulid
sinki
kirsstomateid
mozarellat
riivjuustu
mõned munad
piim
sool-pipar-basiilik(see kooslus varieerub igaühe soovidele)

Koori kartul ja lõika õhukesteks viiludeks. Lao üks kiht õliga määritud ahjuvormi. Puista peale tükeldatud sink (mina kasutasin Rakvere korralikku taisinki), viiludeks lõigatud kirsstomatid(siin võib igaüks ise vaadata kui peeneks/mitmeks lõikab) ning murenda mozarella tomatite peale. Peale seda lao uuesti kiht kartulitest. Nüüd puista üle riivjuustuga. Kõige peale valmista kaste piimast-munast ning maitseainetest, lihtsalt segades kõik omavahel (mina kasutasin 30x24cm vormi ja selle jaoks läks ca 8-9dl piima ning 4 muna). Kalla kaste vormi ning vaata et kataks enam vähem kogu roa, sest siis saab kartul kenasti pehmeks küpseda. Ja edasi vaid ahju ning küpsetada kuni kartul pehme ja piima-muna segu hüübinud. Ma ei hakka siin kraade ja minuteid täpsustama, kuna kasutan gaasiahju, millel vaid 3 astet ning üldjuhul hoian alati kauem kui kuskil retseptides ette nähtud.(Seekord kasutasin aste 2 ning ca tund aega kulus). Ma arvan et 200kraadi elektriahjus oleks täiesti ok.

Kommentaare ei ole: