laupäev, 9. aprill 2011

Kirsi-martsipanikeerud

Nähes Ragne blogis neid isuäratavaid martsipanikeerde ja veel kirssidega, ühed mu lemmikud, oli asi otsustatud. Laupäeva päikesest ülekülvatud ennelõuna oli selleks just sobiv aeg ning 2 kogust neid ahju läkski. Esimene laar sai otsa juba enne kui teine ahjust väljus. Kõik kiitsid maa ja taevani.



1 pk (500g) külmutatud lehttainast
75g toorjuustu
125g martsipani
125g kompottkirsse
1tl kaneeli-suhkru segu

antud kogusest tuleb umbes 9 tk.

Rulli tainas õhukeseks ristkülikuks. Kui kasutad valmisrullitud tainast, siis lao see lihtsalt lauale. Määri pealt toorjuustuga. Murra martsipanist väiksemaid tükke ning aseta toorjuustule. Haki kirsid väiksemaks, pigista mahl välja ning laota taignale. Raputa üle kaneeli-suhkruga. Rulli tainas lühemast servast vorstiks ning lõika 1-2cm paksusteks viiludeks. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.

Kommentaare ei ole: