pühapäev, 1. jaanuar 2012

Kaunist uut aastat kõigile!

Ilusat alanud aastat kõigile. Nagu alati olen püüdnud aasta viimase või esimese sissekandena teha kokkuvõtte möödunust ning kuigi mitteviitsiimine tahtis maad võtta, siis sundisin end ikka korralikult, et see postitus teha.

Seekord olid meil nö "maajõulud" ja 23.12.2011 sai siis peale tööd kohe suund sinna võetud, jõule peetud pereringis ning mina jäin kohe terveks nädalaks puhkama. Viimasena see päris välja ei tulnud, ikka keegi helistas või tahtis midagi, aga no natukene ikka. Sai seekord üllatavalt aktiivnegi oldud - Riiga shoppama jõutud, üle pika aja Viljandis käidud, küpsetatud veidi ning mis suure plussina võin välja tuua siis 6 päeva jutti ujutud, iga kord siis 1 km. Viimase spordialaga olen päris sina peale saanud, kahe kuuga ca 15km ujutud+sinna otsa personaalselt mulle välja töötatud harjutused igaks hommikuks ja õhtuks. Kui harjutustega sai alustatud juba septembris, siis päris pikk haigusperiood ja otsa järgnenud Madeira lõid sinna augu, siis alates novembrist olen olnud väga korralik. Ainult tulemusi tahaks rohkem näha, eriti seda päästerõnga moodi asja kadumist:(. Käe ja jalalihased on märgatvalt paranenenud, aga no nagu alati, see mida tahaks, et kaoks, on ikka viimane. Igatahes alla ei anna ja jätkan ka uuel aastal - minimaalselt 2x nädalas ujumist(per kord min 1km) ja harjutused. Peab õnnestuma.
Aga edasi, nädal maa lainel kulges suhteliselt kiirelt ja käes oligi vana aasta õhtu, mille veetsime samuti maal, juba mitmes aasta jutti. Välja nagu ei viitsigi minna ja ma ei teagi, kas vanus pressib peale või mis, aga no südaöö ootamine on ka hirmus raske. Avo kukkuski juba enne uut unedemaale, mina ema-isa ja kassiga pidasime siis vastu 2ni öösel. Ja kõige hullem oli ka see et TV'st ei tulnud pea halligi. Täiesti mõttetud saated.
Aga head süüa oli ikkagi. Kui jõulud olid traditsioonilised- kartul, kapsas, liha, siis aastavahetuse oleme teinud veidi teistmoodi:
Vanakooli kartulisalat



Vanakooli rosolje



Apelsinijänes



Nigella peakokasalat



ning ta-daa, esimest korda isetehtud Napoleoni tort. Õnnestus!



Ja ega muud polnudki, kui uue aasta hommikul veidi pikemalt magatud ja asjade kokkupanek ootaski ees ning taas tagasi linna. Kahjuks:(.

Aga mida siis eelmisest aastast kokkuvõtvalt öelda?

* Tööd on ikka õnneks jagunud. Seda isegi rohkem kui jõuaks teha ning närve on kulunud tonnide viisi. Siiralt loodan et uus tuleb veidikenegi kergem, aga lootus on ju teadagi mis.
* Tervisega pole suuremaid jamasid olnud, peale siis sügisel pikaleveninud mestiku köha-nohuga, mis ei tahtnud ega tahtnud lõppeda.
* Reisida on ka saadud - kuna olen ikka kirja pannud, kus käidud, siis püüan seda seegikord teha (Soome, Läti, Saksamaa, Austria, Itaalia, Shotimaa, Inglismaa, Portugal (Madeira)).Sellega ongi vist nimekiri täis, hetkel ei meenu rohkem.
* Kolinud kahjuks pole.
* Palju huvitavaid kokkamisõnnestumisi ning palju uusi kokaraamatuid

Sellega olengi vist aasta kokku võtnud. Jube lihtne ikka kui midagi erilist elus ei toimu. Kodu-töö-kodu-töö, mõni reis ja punkt.

Aga uue aasta ootustest ja soovidest:

* Et tööl oleks rahulikum ja lastaks ka inimese kombel hingata.
* Et seda va tervis ikka jaguks, ikkagi 3'e viskab ju nüüd ette:)
* Et saaks ikka reisida ja maailma avastada. Paar käiku on juba silme ees - üks tööalane trip Londoni, mille sujuvalt pööran ka pikaks nädalavahetuseks suurlinnamekas. Samuti 2011 aastal rahutuste tõttu ärajäänud Egiptus, mille püüaks kevadepoole ühe laadimisreisina ette võtta. Eks tradistiooniline suvine Soome trip ja nagu viimane shopping Riias näitas, et seda tahaks ka veel teha. Ja no tööalaselt olen seal vist juba jaanuariski. Nii et käike jätkub.
* Uus kodu - no see on eesmärk number 1 aastal 2012. Millalgi peab ju see õnnestuma, lihtsalt peab. Tean et mitmed pöidlahoidjadki juba olemas.
* Ja mis peamine, juba 30 päeva pärast astun uude kümnendikku, oeh. Loodame et tuleb siis ka edukas!
* Ning palju uusi kokkamisõnnestumisi

Ning Maris, sa nagu lugesid mu mõtteid - ma just mõtlesin sama, et peab ikka rohkem üle lahe sinu juurde jõudma. Kuramuse 80km ju vaid.

Edukat ning õnnestumisrohket uut aastat!

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Kati, ootan!! :)

Loodan, et teil läheb ka see uue kodu leidmine õnneks!
Ja kes sulle muidu harjutused välja töötas? Ma oleks ka väga huvitatud, seni olen lihtsalt netist otsinud nö algajate lihastreeninguid, seal need traditsioonilised kõht-selg-käed-reied-harjutused, mis muidugi alguseks vast sobilikud.

Mõnusaid välisreise ja kokkamist uuel aastal :)

Kati ütles ...

Mul peaasjalikult kõhule harjutused ning välja töötas venna elukaaslane, kes spordivärki õppinud..