kolmapäev, 18. jaanuar 2012

Talvepada

Sellest on nüüd küll palju möödas, aga midagi hullu pole vahepeal juhtunud, lihtsalt töö on võtnud kogu aja ning lihtsalt polegi kodus süüa teinud. Nii karm on see elu olnud. Aga siit üks pada talvesse. Nimigi kohe selline.



Vaja:
900g sea välisfileed
6 toorvorsti lambasooles
1 purk (195g) pärlsibulaid koos marinaadiga
100g kivideta musti oliive
2 punast paprikat
2dl hakitud marineeritud kurki
4dl vahukoort
1spl nisujahu
majoraani
pipar-sool

Lõika toorvorstid tükkideks ja pruunista pannil. Tõsta kõrvale. Lõika viiludeks liha (vajadusel puhasta) ning mudi neid veidi käte vahel ja seejärel pruunista pannil. Maitsesta soola-pipra ning majoraaniga. Puista peale jahu, sega läbi. Lisa lihatükkidele sibulad, pooleks tehtud oliivid, tükeldatud paprika ja hakitud kurk. Vala peale koor ja vesi ning keeda u 15 min. Sega hulka vorstid ja sibulamarinaad. Kaunistuseks võib peale lisada ka hakitud ürte.

Vee kogust küll retseptis lisatud pole, aga mina lisasin niipalju, et enamus pannipealsest oleks ikka vedeliku all enne keetmist. Samuti jätsin ära sibulamarinaadi, ei oskagi kohe kommenteerida, miks see seal oluline oleks olnud. Maitse oli ilma selletagi hea.


allikas: Talvetoidud

Kommentaare ei ole: