laupäev, 4. veebruar 2012

Broilerifileed singikuues

Olen jätkuvalt kanalainel. Seekordne retsept on pärit taas mingilt naljakalt kogu ja korja kokku näidiselt (need mis ajakirjade vahel aeg-ajalt ilmuvad ja kunagi raisates roppu raha on sul koos nö kokaraamat). Aga retseptist.



4-le:
4 broilerifileed (mina võtsin 2 suuremat ja lõikasin pooleks)
oliiviõli
1tl kuivatatud rosmariini
soola, pipar
paprikapulbrit
8 õhukest toorsingiviilu
1 küüslauguküüs
1 sibul
3 sellerivart (isiklikult jätsin vahele)
3 porgandit
2 väikest või 1 suurem suvikõrvits
1spl tomatipastat
1/8 L kuiva valget veini
1tl riivitud sidrunikoort
hakitud peterselli

Kuumuta pannil õli ning prae kanalfileetükid mõlemalt poolt krõbepruuniks. Võta pannilt ning maitsesta rosmariini, soola, pipraga. Mähi tükid ühekaupa kahe singiviilu sisse. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta seller, porgandid, suvikõrvits ja lõika peenikesteks ribadeks (julienne'ks). Sega tomatipasta veiniga.
Kuumuta pannil õli ja prae sibulad klaasjaks, lisa küüslauk, aedvili. Prae kergelt. Lisa veinisegu, maitsesta soola ja paprikaga.
Aseta fileed aedviljale ja hauta kaane all nõrgal kuumusel 15 minutit. Tõsta fileed taldrikutele ja hoia soojas. Lisa aedvilja hulka sidrunikoor ning petersell ja tõsta taldrikutele fileede kõrvale.

Kommentaare ei ole: