Vaja:
3,75dl jahu
1tl soola
100g külmkapikülma võid
2-3spl külma vett
600g hapusid õunu
suhkrut ja kaneeli
(soovi korral 0,5 sidruni mahla)
1-2spl kartuli-või maisitärklist
määrimiseks muna
Sega sool jahuga ning näpi külma võiga segamini. Lisa vähehaaval külm vesi, kuni saad ühtlase taina. Jaga tainas kaheks ning rulli üks jahusel pinna ümmarguseks kettaks, millega saad katta 24-26cm läbimõõduga pirukavormi. Tõsta tainas rulli abil vormi.
Koori, puhasta ja tükelda õunad kuubikuteks. Sega suhkru ja kaneeliga, neid pane enda maitsemeele järgi. Kalla pirukapõhjale, puista peale veidi tärklist. Rulli nüüd ka teine taina osa ümmarguseks kettaks ning kata sellega õunad, vajuta ääred kahvliga kinni ning määri lahtiklopitud munaga.
Küpseta 200kraadises ahjus esmalt 15 minutit, alanda seejärel temperatuur 175kraadini ja küpseta kooki veel 15-20 minutit või kuni kook on pealt ilus kuldpruun (minul oli kook ahjus kokku max 20-25 minutit). Lase veidi jahtuda ja serveeri näiteks jäätisega.
allikas: Eesti Naine
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar