4dl jahu
175g võid
1spl jääkülma vett
1spl suhkrut
1 muna
1dl rõõska koort (võib kasutada nii kohvikoort kui vahukoort)
2 muna
1spl jahu
1dl suhkrut
300g põldmarju
Esmalt valmista tainas - sega jahu suhkruga, lisa külmad võitükid ning haki noaga neid jahu sees nii väikeseks kui saad. Lisa muna, jääkülm vesi ja sõtku tainas kiirelt ühtlaseks. Aseta pooleks tunniks külma.
Rulli tainas õhukeseks kettaks, nii et saad katta sellega koogivormi põhja ja -servad, torgi põhja sisse kahvliga augud ja küpseta 200kraadises ahjus 7-8 minutit või kuni põhi on kuldkollane.
Vahusta munad suhkruga, lisa koor ja jahu. Kata eelküpsetatud põhi põldmarjadega ja kalla üle muna-koore seguga. Küpseta 175kraadises ahjus 30-40 minutit kuniks täidis on hüübinud.
Kook ise oli imehea, imelihtne valmistada, mõnusalt mahlane ning mitte üldse kohe magus. Selline paras, isegi mittemagusaasrmastajad võtsid teise tüki.
allikas: Toidutare
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar