esmaspäev, 15. september 2014

Lihtne põldmarjakook

Põldmarjad on minu jaoks alati olnud müstilised, kuna korjata ma neid kunagi kusagilt saanud pole, pole lihtsalt elanud sobivas kohas. Kuid kuna neid on taas au sisse hakatud tõstma ja Harjumaal neid ikka leiduma peaks, siis otsustasin teadjamatega veidi ringi vaadata ja üks ilus laar neid korjata õnnestuski. Olime tegelikult meelestatud, et nagunii ei saa või siis ülivähe, kuna me ainsad huvilised ole, seda enam kui nad defkad suhteliselt on. Kuid õnn oli meie poolel ja kui kaasavõetud anumad täis, sai isegi lisa palutud tuua ja planeetritud 5 km jalutuskäigust, et ah lähme vaatama, kujunes 3 tunnine korjamismaraton põhimõtteliselt 2km koduuksest.


4dl jahu
175g võid
1spl jääkülma vett
1spl suhkrut
1 muna

1dl rõõska koort (võib kasutada nii kohvikoort kui vahukoort)
2 muna
1spl jahu
1dl suhkrut
300g põldmarju


Esmalt valmista tainas - sega jahu suhkruga, lisa külmad võitükid ning haki noaga neid jahu sees nii väikeseks kui saad. Lisa muna, jääkülm vesi ja sõtku tainas kiirelt ühtlaseks. Aseta pooleks tunniks külma.

Rulli tainas õhukeseks kettaks, nii et saad katta sellega koogivormi põhja ja -servad, torgi põhja sisse kahvliga augud ja küpseta 200kraadises ahjus 7-8 minutit või kuni põhi on kuldkollane.

Vahusta munad suhkruga, lisa koor ja jahu. Kata eelküpsetatud põhi põldmarjadega ja kalla üle muna-koore seguga. Küpseta 175kraadises ahjus 30-40 minutit  kuniks täidis on hüübinud.

Kook ise oli imehea, imelihtne valmistada, mõnusalt mahlane ning mitte üldse kohe magus. Selline paras, isegi mittemagusaasrmastajad võtsid teise tüki.



allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole: