kolmapäev, 3. september 2014

Porgandi-kukeseenepirukas

Nagu eelmises postituses mainisin, siis käesolev nädal jätkub seente lainel. Olen ka eelnevalt korduvalt teinud kukeseenepirukat, kuid seekord otsustasin proovida midagi uut. Kuna porgandid ootasid ka kapis oma aega, siis oli päris lihtne-otsime piruka kus oleks nii üht kui teist.

Vaja:

Põhi:
180g jahu
0,25tl soola
100g võid (külma )
1 muna

Täidis:
200g porgandit
300g kukeseeni
1spl võid
u 1 dl hakitud värsket peterselli
2 muna
2dl 10% rõõska koort
soola-pipart

Alusta tainast. Sega kausis jahu, sool, haki juurde külm või, misjärel lisa muna, sega läbi ja suru tainas ühtlaseks. Seejärel suru viimane pirukavormi(24 cm) põhjale ja külgedele. Pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Täidise jaoks riivi porgandid, pese kukeseened - nõruta hoolega, haki vajadusel väiksemaks. Kuumuta pannil või, lisa porgand ja seened, maitsesta soolaga ning prae aeg-ajalt segades 5-7 minutit, kuni porgand pehmenema hakkab. Tõsta pann tulelt, lisa juurde petersell ja sega läbi.  Klopi munad rõõsa koorega lahti, maitsesta pipraga.  Eelküpseta põhja 220-kraadi juures 10-15 minutit.
Laota peale seene-porgandisegu ning kalla üle muna-kooreseguga.
Küpseta 200-kraadi juures umbes 25-30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldne. Lase jahtuda ja serveeri.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: