kolmapäev, 24. september 2014

Lehttaina-õunapirukas

Suve lõpp oli kaunilt kuldne ning õunadki olid omandanud samavärvi pale. Nagu ma ühes eelmiseski postituses juba mainisin, siis sügis on köögipoolelt üks mu lemmikuid, kuna kõike on niipalju võtta ja imelisi maitseid sellest luua.
Eelmine nädalavahetus oli täielik koogi ja pirukaralli ja vahelduva eduga püüan siis kõik ka siia kirja saada. Eelmine postitus "Seenepirukas" oli siis "ralli" esimene eksemplar, tänane õunakook selle järg.

Vaja:
1kg lehttainast
1kg õunu
100ml suhkruga kondenspiima
130g suhkrut
1spl vanillisuhkrut
1/2tl kaneeli
1/2tl muskaati
1spl maisitärklist

1 muna määrimiseks


Esmalt sulata lehttainas vastavalt pakil olevale õpetusele ja laota see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaga tainas pikkupidi kolmeks võrdseks osaks, äärmised osad lõika noaga väikse diagonaali all ribadeks nagu kuusepuu (u 2cm vahedega), et nendest siis hiljem pats punuda.
Sega kooritud ja tükeldatud õunad kondenspiima ja kõige ülejäänuga ning laota taina keskmisele osale. Hakka kordamööda võtma tainaribasid ja paigutama teineteise peale, kuni pirukas on koos. Määri üle lahtiklopitud munaga ning küpseta 175kraadises ahjus 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

allikas: Toit&Trend september-oktoober 2014

Kommentaare ei ole: