teisipäev, 18. november 2014

Šokolaadi-toorjuustukook

Üks maitsev ja mitte keerulise valmistamiskäiguga kook. Ilus kingitus vanaemale sünnipäevaks!

Põhi:
175g kaeraküpsiseid
50g võid

Täidis:
4 želatiinilehte + 1spl keevat vett
250g tumedat (küpsetus)šokolaadi
200g maitsestamata toorjuustu
¾ dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
2 munakollast
2 munavalget + ¾dl suhkrut
2dl vahukoort


Vooderda 20–25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Sulata või ja purusta küpsised, sega omavahel. Suru saadud segu vormi põhjale.
Täidise valmistamiseks leota želatiinilehti külmas vees. Sulata 200g šokolaadi ja lase jahtuda, ülejäänud tükelda väikesteks tükkideks. Eemalda želatiinilt liigne vesi, lahusta keevas vees.
Sega kokku toorjuust, želatiin, sulatatud ja hakitud šokolaad, suhkur, vanillsuhkur ja munakollased. Vahusta munavalged koos suhkruga kõvaks vahuks, samuti vahusta koor.
Lisa mõlemad vahud toorjuustusegule. Vala täidis vormi ja kata fooliumiga. Hoia külmkapis järgmise päevani. Enne serveerimist kaunista meelepärasega (šokolaadi, marjade vms)

Kommentaare ei ole: