laupäev, 22. november 2014

Õuna-hapukoore pirukas

Kuna lõpuks on saabunud ka talv meie õuele, siis siin üks pisike meenutus veel sügisest. Kel õunu veel alles, siis siit üks kiire ja üldsegi mitte paljusid aineid nõudev mahlakas õunakook.
Kes tainaga mässata ei viitsi, võib kasutada ka poe muretainast (400g).


Vaja:

Põhi:
100g võid
100g hapukoort
2dl jahu
1spl suhkrut
näpuotsaga soola

Kate:
2dl suhkrut
2spl jahu
näpuotsaga soola
3dl hapukoort
2 muna
vanillisuhkrut
600g õunu


Põhja tegemisest hõõru toasoe hapukoor toasooja või hulka. Lisa jahu, suhkur, sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas 22-23cm pirukavormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Koori ja tükelda õunad. Sega suhkur, jahu ja sool. Klopi hapukoore hulka munad ja vanillisuhkur. Lisa hapukoore hulka jahusegu ning tükeldatud õunad ning vala kate põhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit, misjärel alanda kuumus 175kraadini ning küpseta veel 20-25 minutit, kuni põhi on krõbe ning kate helepruun ja tahe.

allikas: Õunatoidud salatitest magusani

Kommentaare ei ole: