teisipäev, 7. veebruar 2017

Karamelliseeritud peekonisse mähitud sea sisefilee

Kuna üks pidulaud sai kala, sedapuhku tuunikala, siis teise tahtsin valmistada midagi erinevat ja valisin selleks ühe kiiresti küpseva variandi - seasisefilee. Polnudki vist seda enne teinud ja uurides, mis võiks hea olla, siis soovitati just seda Olga Kaju retsepti. Mõnusalt karamelline ja tõesti kiirelt valmiv ning kiirelt laualejõudev pidusöök.


Vaja:
2 väiksemat seasisefileed
200g suitsupeekonit
3spl pruuni suhkrut
1tl soola
0,5tl jahvatatud paprikat
0,5tl tšillit
0,5tl purustatud musta pipart
1tl tüümiani


Sega kausis maitseained ning hõõru maitseainesegu sisefileedele. Seejärel mähi fileed peekoniribadesse, kinnita iga peekoniriba filee küljele hambaorgiga. Prae fileesid pannil, kuni peekon karamelliseerub (muutub tumedama merevaigu tooni). Peale seda tõsta fileed 200 kraadisesse ahju 8-10 minutiks.  Võimalusel mõõda liha sisetemperatuuri, see võiks olla 55-60 kraadi juures. Valmis fileed kata fooliumiga ja lase 15 minutit enne serveerimist "puhata".
Serveeri liha meelepärasega, minul oli selleks bataadi-porgandipüree ja blanšeeritud ning võis kuumutatud spargel.

allikas: Kaju köök

Kommentaare ei ole: