Pasta (või siis makaronid, kuidas kellegile) ja hakkliha on tegelikult pea alati kindla peale minek. Siin roas on need kaks omakorda kokku pandud vormirooga, millele annab maitsenüansse juurde tüümian ning klassikalise koduse või sea asemel hoopis kalkunihakkliha.
Vaja (3-4le):
1 sibul
2 küüslauguküünt
75g toorsuitsupeekonit
200g kalkunihakkliha
1,5-2 purki purustatud tomateid (a 400g)
1,5tl kuivatatud tüümiani
sool, pipar
1spl pruuni suhkrut
250g (täistera)pastat
75g riivitud juustu
Koori ja haki sibul-küüslauk, viiluta peekon. Pruunista pannil peekon, aseta seejärel eemale. Kuumuta peekonirasvas sibulat-küüslauku, lisa hakkliha ning pruunista seegi. Nüüd pane peekon pannile liha juurde tagasi, maitsesta tüümiani, soola, pipra, suhkruga. Lisa pannile viimaks ka tomatid ning kuumuta segu keemiseni. Segu võiks olla pigem soolasem kui magedam. Kalla nüüd pannile varem valmiskeedetud pasta, sega kõik korralikult läbi. Vala mass õliga määritud ahjuvormi, puista üle riivitud juustuga ning küpseta 180kraadises ahjus 30-40 minutit. Vahepeal kiika, mis ahjus toimumas - kui tundub et vormiroog hakkab liigselt kuivaks muutuma, lisa törts vett või kata vajadusel fooliumiga.
Naudi kas niisama või lisa juurde ka värsket salatit.allikas: Eesti Naine
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar