pühapäev, 26. veebruar 2017

Vaarika-šokolaaditort

Kui minu sünnipäev ühe otsaga läbi, siis meie peres järgneb ka kohe teine, vaid 20 päeva ja uus pidu oligi ukse ees. Sedapuhku siis ema oma, kelle peo pidamine päris tihti ühtib ka Eesti sünnipäevaga ja ükski pidu ei saa olla ju ilma tordita. Selleks korraks sai siis valmistatud vaarika ja mõruda šokolaadi kooslus, mis ühest küljest hapu ning teisest jällegi parajalt mõrudalt šokolaadine. Võib vabalt ka eelmine päev ette teha, kuna vajab seismist, et vaarikavaht taheneda jõuaks.

Vaja:

Põhi:
100g võid
2,5dl pruuni roosuhkrut
4spl kakaopulbrit (ise kasutan Fazer 100%)
2tl vanillisuhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit
1,5dl jahu
2 muna

Šokolaadikreem:
150g küpsetusšokolaadi (70%)
4spl kohvi- või vahukoort
2spl võid

Vaarikavaht:
300g värskeid või külmutatud vaarikaid
4 želatiinilehte
3dl vahukoort
0,5dl vett
1dl suhkrut

kaunistamiseks külmutatud või värskeid vaarikaid


Sulata või ning lase veidi jahtuda. Sega põhja jaoks kokku kuivained, lisa või ning lõpuks munad. Sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24cm vorm küpsetuspaberiga ning laota tainas vormi. Küpseta 175kraadises ahjus 12-15 minutit. Kui on aeg kook välja võtta, siis sissetorgatud tikk võib jääda veidi tainaseks.
Šokolaadikreemi valmistamiseks kuumuta potis koor ning lisa või ja šokolaad. Sulata segades ning määri kohe ahjust tulnud põhjale. Lase jahtuda kuni valmistad vahtu.
Vahu tegemiseks püreesta pisut (sulanud) vaarikaid, vahusta koor ning ühenda need kaks omavahel. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5-10 minutit. Kuumuta potis vesi koos suhkruga ning keeda siirupiks. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sulata poolkuumas siirupis. Kui kõik lehed sulatatud, siis sega veidi vaarikavahtu siirupi hulka, misjärel sega kogu vedelik omakorda ülejäänud vaarikavahu hulka. Sega kõik ühtlaseks ning kalla vaht vormi. Pane tort vähemalt 3 tunniks või kuni üleöö külma. Eenne serveerimist kaunista marjadega.

allikas: Lia šokolaadimaagia

Kommentaare ei ole: