neljapäev, 4. mai 2017

Köögiviljasupp sulatatud juustu ja suitsukanaga

Köögiviljasupp ainult sulajuustuga, nagu originaalretseptis oli, võib tunduda veidi hirmutav, just pere meespoolele. Kuid tuleb olla kaval, lisasin natuke suitsukana ja voila, kummutati  kausside kaupa sisse, kiites kui hea supp see ikka on. Kui ise köögivilju hakkida ei viitsi, siis otsi sügavkülmletist nt supisegu, kus meeldivad juurikad esindatud ja supp valmib veelgi kiiremini.


Vaja (2-le):
40g lillkapsast
40g herneid
40g porrut
40g maisi
50g porgandit
50g sibulat
1/2 puljongikuubikut
80g sulatatud juustu
500g vett
soola

lisandiks nt suitsukana

Puhasta ja tükelda köögiviljad, keeda puljongis poolpehmeks, lisa hulka terve sibul. Kui köögiviljad pehmed, eemalda sibul ning lisa sulatatud juust. Kuumuta kuni juustu sulamiseni, aga ära enam keeda. Vajadusel maitsesta soolaga.
Soovi korral lisa lõpus tükeldatud suitsukana ja serveeri!

allikas: 76 suupärast suppi

Kommentaare ei ole: