esmaspäev, 29. mai 2017

Maasika-rabarberi kaerahelberuudud

Suur äkitselt jõudnud suvesoojus on rabarberininad hoogsalt välja toonud ning maasikaid tuleb lõunapoolt aina juurde. Need kaks on omavahel teada tuntud mõnus kooslus ja miks ka mitte siis nendest üks kiire kook valmistada. Ei mingeid väga erilisi koostisaineid ning keerulist valmistamisviisi. On aeg liikuda suvetoitude suunas.


Vaja:
3dl kaerahelbeid
2dl jahu
1,5dl suhkrut
150g võid

250-300g rabarbereid
300g maasikaid
1dl pruuni suhkrut
1cm ingverijuurikat (asendasin veidikese ingveripulbriga)

tuhksuhkrut pealeraputamiseks


Taina valmistamiseks sega omavahel kaerahelbed, jahu ja suhkur, lisa külm või ning haki/näpi ühtlaseks puruks. Pane segust 3dl kõrvale ning ülejäänud mass suru 30x30cm suurusega koogivormi (küpsetuspaberiga kaetud) põhja. Küpseta 175kraadises ahjus 15-20 minutit. Täidise tarvis tükelda maasikad ja rabarber, sega suhkru ning riivitud ingveriga läbi ning aseta koogipõhjale. Pudista kõige peale alleshoitud tainas, suru seda ka kergelt täidisesse. Küpseta nüüd 30-35 minutit. Lase korralikult jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.


allikas: Suvetoidud

Kommentaare ei ole: