esmaspäev, 5. juuni 2017

Rabarberi-melissilimonaad

Kevadine võrgutaja rabarber on täies kasvuhoos ning peale kookide on tegelikult ka veel ülilahe kasutusviis siirup, millest hea limpse jm joodavat meisterdada. Kui ma eelmised aastad olen kasutanud seda retsepti, siis sel aastal proovisin ka just seda uut versiooni. Mõlema siirupi pikendamisel kasuta kas mullivett või miks mitte ka Proseccot, täiskasvanute puhul. Lisaks veel klaasi jäätükid ning mõnus jahutav jook ongi valmis.


Vaja (350ml):
250g rabarberit
100g suhkrut
200ml vett
peotäis melissilehti

mullivett

Pese vajadusel rabarberivarred, kuid ära koori ning seejärel tükelda. Pane rabarberitükid koos melissi, vee ja suhkruga potti. Keeda 3-4 minutit, tõsta tulelt ja lase rabarberil 10 minutit siirupi sees haududa. Kurna ning lase siirupil jahtuda. Pikenda jooki mullivee ja jääga.

allikas: Toit&Trend mai-juuni 2017

Kommentaare ei ole: