kolmapäev, 7. juuni 2017

Pasta lihtsa kastmega

Üks ilus ja lõbus toidutegemise õhtu on mul päris hea mitu nädalat kajastamata. Olime ammu sõbrannaga plaani pidanud, et teeme pastaõhtu, temal esimene "isetehtud" ja minul kes teab mitmes-mitmes. Püüdsimegi siis nii teha, et mina pigem juhendan ja tema saab käe valgeks. Kui pasta enda valmistamine ei ole midagi keerukat ega koostisaineterikast, siis kaste sinna juurde leiutada/mõelda on tavaliselt kunsttükk. Kuna olime mõtetes, mida lihtsam, seda parem, siis Kaie Mei Maccheroni! andis inspriatsiooni. Leidsime sealt ühe lihtsa tomatikastmega pastaretsepti, mida tuunisime lisaks kanakintsulihaga. Tulemus imemaitsev õhtusöök, mida nautida hea veini ja seltskonna saatel.


Vaja:

Pasta:
Durumjahu
muna
soola

Valmista pasta pakil oleva õpetuse järgi või vana hea klassika aitab alati hädast välja - 100g jahu kohta 1 muna, tiba soola ning sõtku tainas, lase puhata, rulli, vormi meelepärane kuju ning keeda al dente.

Kaste (4-le):
4 keskmist tomatit või 300g tomatikonservi
1-2 küüslauguküünt
soola, musta pipart või tšillit
punt värsekt basiilikut või rukolat
parmesani

soovi korral lihakraami, meil oli selleks kanakintsuliha

Valmista kastme jaoks ette toiduained - riivi juust, haki küüslauk, vajadusel koori ja haki tomatid. Nopi basiilikulehed ja jäta ootele, pehmed varred haki peeneks.
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente ning samal ajal valmista kaste.
Lase pann kuumaks, lisa õli ning küüslauk. Sega kuni küüslauk on kuldne, lisa kanatükid ning pruunista. Lisa seejärel basiilikuvarred ja tomat ning kuumuta segades, kuni tomatid on kastmeks lagunenud. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral tšilliga. Lase hetk podiseda ning ühenda valmiskeedetud pasta ning kaste ning sega hästi läbi, lisa vajadusel veidi pastakeeduvett. Serveeri pasta eelkuumutatud taldrikutelt koos riivitud juustu ning rukolaga.

allikas: Maccheroni

Kommentaare ei ole: