teisipäev, 2. mai 2017

Koorikloomakaste pasta ja melonisalatiga

Kiire ja mugav valmistusviis on argiõhtutel parimad märksõnad, millega maitsev toit lauale saada ja seda vähese ajakuluga. Nii on ka seekordse retseptiga. Kui isegi pealkirjas on hirmutav kooriklooma sõna, siis tegelikult on vaid ained pannile, kuumutada ning valmis mõnus koorene kaste pastale ongi.


Vaja (2-le):
1 väike porru
1/2 punast paprikat
150g shampinjone
1spl õli
u 1tl Tandoori karripastat või 1tl karrit
1dl creme fraiche'i
sool, pipar
1 purk (360g) vähisabasid
krevette soolvees (mina lisasin lisaks vähisabadele)

Melonisalat:
hakitud rucola salatit
melonit
mõned purustatud sarapuupähklid
mõni tilk õli

lisaks keedetud pastat

Puhasta, loputa ja tükelda porru ning paprika. Puhasta ja tükelda ka seened. Vala õli pannile, lisa karripasta (või karripulber) ja kõik aedviljad. Sega ja kuumuta keskmisel kuumusel mõned minutid, kuni kõik on pehme aga värvi pole muutnud. Lisa creme fraiche ning maitsesta soola-pipraga. Lase vähisabadel ning krevettidel korralikult nõrguda. Lisa aedviljasegule ja lase soojeneda, kuid ära keeda.
Keeda pasta al dente ning valmista ka melonisalat - koori ja tükelda melon, haki pähklid ning sega mõlemad salatiga. Viimasena lisa tilgake õli.

allikas: 76 kiiret rooga

Kommentaare ei ole: