pühapäev, 8. oktoober 2017

Siidrikastmes sealiha õunte ja ploomidega

Õunad, ploomid ja kõik muud mõnusad puuviljad on hetkel oma parimas vormis, Ja ühel kõledal vihmast nõretaval õhtul pole paremat kui üks soojendav hautis. Mõnusalt magushapu mekk lihale tuleb just lisandidest - õuntest, ploomidest ning siidrist.


Vaja (4-le):
4x150g kaelakarbonaadist lõigatud viilu
2 tugevemat hapukat õuna, sektoriteks lõigatud
4 ploomi, poolitatuna
1 sibul, poolratastena
peotäis tüümiani
1dl naturaalset siidrit
sool, pipar
õli

Maitsesta lihalõigud soola-pipraga ning vasarda kergelt läbi. Kuumuta pannil õli ning prae viilud mõlemalt poolt paar minutit, kuni need on saanud kuldse jume. Tõsta kõrvale. Prae (vajadusel puhasta pann ja lisa õli) sibulat, õunu ja ploome koos mõne oksa tüümianiga keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa juurde siider ja ka eelnevalt praetud lihaviilud. Hauta vaiksel kuumusel 10-15 minutit, kuni liha on pehme. Kui vedelik keeb liiga kokku, siis lisa seda täiendavalt. Serveeri meelepärasega, nt läätsed, riis, jne.

allikas: Oma Maitse oktoober 2017

Kommentaare ei ole: