neljapäev, 12. oktoober 2017

Kooreses kastmes karbonaad metsaseentega

Mõnusas kooreses kastmes lihahautis, kus maitset annavad seened. Viimaste osas võid olla loominguline - kukeseened, puravikud või shampinjonid. Mestamaigu võimendamiseks lisa ka törts džinni sekka.


Vaja (4-le):
4x200g seakaela lõiku
2 sibulat, poolratastena
300g tükeldatud metsaseeni (mina kasutasin shampinjone)
sool, pipar
veidi rosmariini
mõned kadakamarjad
2dl 20% koort
õli,
soovi korral džinni

Vasarda lihatükid veidi lamedamaks ning pruunista pannil mõlemalt poolt kergelt. Tõsta seejärel kõrvale. Lisa pannile vajadusel õli ning pane sinna sibulad ja seened. Maitsesta kadakamarjade ja rosmariiniga ning soola-pipraga. Prae 7-8 minutit. Tõsta liha tagasi pannile ning kalla juurde koor. Kui soovid ka džinni lisada, siis tee seda enne koort ning lase korraks keema. Lase pannitäis koos koorega korraks keema tõusta, kata kaanega ning hauta madalal kuumusel kuni pool tundi või kuni liha on pehme. Serveeri meelepärasega, meil oli selleks kartulipuder. Maitsev õhtusöök ongi valmis!

allikas: Oma Maitse oktoober 2017

Kommentaare ei ole: