kolmapäev, 20. detsember 2017

Kreveti-munatort

Üks kaunis tort, miks mitte ka soolane võileivatort, võiks kaunistada ka  pühadelauda. Soovitan soojalt, pole keeruline teha, kaunid kihid ning mõnusalt toitev ja maitsev kooslus. Hea vaheldus erinevatele salatitele, snäkkidele.


Vaja (u 12tk):
1 suur röstsai

Immutamiseks:
0,5dl õli
0,5dl vett
2spl sidrunimahla
1spl sinepit
1tl suhkrut
0,5tl soola

Munatäidis:
6 kõvaks keedetud ja hakitud muna
1dl hakitud porrut
1,5dl hapukoort
0,5tl musta pipart
0,5tl soola

Krevetitäidis:
150g kooritud krevette
1,5dl majoneesi
1dl hakitud tilli
1spl sidrunimahla

Peale:
1,5dl majoneesi
1,5dl hapukoort
200g kooritud krevette
2 keedetud muna
1dl hakitud tilli
sidruniviile

Ühenda immutusained omavahel. Sega kokku ka kreveti ja munatäidised. Aseta lauale küpsetuspaber, lõika saiadelt koorik ning jaota viide ossa. Laota üks viiendik saiadest paberile, immuta, kata poole munatäidisega. Aseta peale teine viiendik saiadest, immuta ja kata poole krevetitäidisega. Tee samamoodi veel üks muna ning krevetitäidisega kiht. Kõige peale laota viimane saiakiht, immuta, keera tihedalt tort küpsetuspaberisse ning pane külma. Hea oleks hoida külmas üleöö ning asetada peale ka raskus, nt lõikelaud vms. Enne serveerimist sega kokku pealisained, kata tort pealt ning külgedelt. Kaunista krevettide, muna, tilli ning sidruniviiludega. Head maiustamist!

allikas: Talvetoidud

Kommentaare ei ole: