pühapäev, 17. detsember 2017

Lõhe-kartulisalat

Originaalis oli tegemist küll tuunikalasalatiga, kuid kuna lõhe sattus kuidagi kätte, siis sai asendatud sellega. Tegemist ülimalt maitsva, värvilise ja tegelikult ka lihtsalt teostatava söögiga. Ainus mis peab valmis olema on keedukartulid, kõik muu on värske kraam, va siis kala, mis originaalis oli tuunikalakonserv, minu salati puhul kuumsuitsulõhe.


Vaja (4-le):
kuumsuitsulõhet (originaalretseptis 2 karpi, a' 185g, tuunikala õlis)
5-6 keedetud kartulit
1 pott lehtsalatit
10 kirsstoimatit
1 sibul
0,5tl purustatud pipart
kaunistamiseks hakitud rohelist sibulat

Kaste:
4dl 10% hapukoort
2spl sidrunimahla
1,5tl kanget sinepit
2tl suhkrut
0,5-0,75tl soola

Aseta serveerimisvaagnale pool lehtsalatist (rebi väiksemateks tükkideks), lao peale pool tükeldatud kartulitest, pooled tükeldatud kirsstomatid ning pool peeneks viilutatud sibulast. Lisa lõpuks pool kalast ning kastmest. Nüüd lao uus kiht salatiaineid - lehtsalat, kartul, tomat, sibul, kala ning nirista kõige peale allesjäänud pool kastmest. Enne serveerimist puista peale rohelist sibulat ning purustatud pipart. Kui muul perioodil on see salat hea variant allesjäänud keedukartulite kasutamiseks, siis suveperioodil oma aia värske salat ja värske kartul ideaalseks komponendiks.


allikas: Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat

Kommentaare ei ole: