reede, 29. detsember 2017

Šokolaadised aprikoosid martsipaniga

Jõulud, see on andmise aeg. Nagu ka varasemalt olen alati valmistanud ühe hea hulga komme käsitööna, et neid siis oma lähedastega jagada ning töökaaslasi üllatada. Ja nagu öeldaksegi, et lapsesuu ei valeta, siis pisike sõber teatas otsekoheselt kommi proovides: "Tädi Kati, see sinu komm on päris hea". Seda on hea kuulda, kui maiasmokad heaks kiidavad. Kuigi olen teinud komme juba päris pikka aega, siis iga kord püüan ikkagi midagi uut proovida ja kui aus olla läheb uute leidmisega päris keeruliseks kohati, kuid lõpuks lahendab olukorra minu, nii mõnegi arvates, hiiglaslik kokaraamatukogu. Ja nii see läkski, võtsin raamatukuhja ette, sirvisin üht ja teist ning lõpuks need ülilihtsa valmistusviisiga kommid leidsingi ja oh üllatust, märge, et oleksin neid varem juba teinud, puudus. Lucky me.
Kui originaaltretsept sisaldab ka aprikooside leotamist rummis, siis teades et kommisaajate hulgas ka tulevasi noori emasid, siis jätsin selle osa välja.


Vaja (60tk):
600g kuivatatud aprikoose
0,75dl tumedat rummi leotamiseks
150g martsipani
400g tumedat šokolaadi

kaunistamiseks kookoshelbeid, vm meelepärast


Kalla rumm aprikoosidele ja jäta need ööpäevaks maitsestuma. Nõruta viljad. Veereta martsipanist väikesed pallikesed ja torka aprikooside sisse (tee vajadusel viljadele sisselõiked). Sulata šokolaad. Kasta aprikoosid šokolaadi sisse ja lao küpsetuspaberile. Kaunista kookoshelveste vm meelepärasega ning pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema. Ja ongi valmis kas ise maiustamiseks või teistele kinkimiseks.

allikas: Talvetoidud

Kommentaare ei ole: