kolmapäev, 13. detsember 2017

Lihtne hakkliha-nuudlisupp

Appi appi, avastasin et ma pole pea kuu aega midagi postitanud, mis ei tähenda üldse et ma midagi valmistanud uut poleks. Ikka olen ja püüan nüüd neid tasapisi siia lisama hakata. Märksõnaks on olnud karmid talvetuuled ja soojendavad supid. Kummalisel kombel olen olnud nüüd paar tretti järjest hakkliha supi lainel. Mõlemad mõnusalt tummised ja soojaandvad. Siit tulebki esimene, mis pärit lastele, just pigem poistele, suunatud raamatust. Neis lastele mõeldud kokaraamatutes on lihtsalt geniaalseid leide ja mis peamine, neid on ka lihtne valmistada.


Vaja (6-le):
200g nuudleid
400g veisehakkliha
2 purki või pakki (a' 400g) purustatud tomateid
1 kollane sibul
1 kollane paprika
õli
1tl suhkrut
1tl kuivatatud punet
1tl kuivatatud basiilikut
soola
musta pipart

serveerimiseks  soovi korral värsket hakitud tilli ja peterselli

Keeda nuudlid rohkes vees peaaegu pehmeks ja nõruta. Koori/puhasta sibul ning parika ja haki/lõika meelepärasteks tükkideks. Kuumuta pannil törts õli ja pruunista selles sibul, lisa hakkliha ning pruunista ka see. Vala panni sisu seejärel potti, lisa paprikakuubikud, tomatikonservid, pune ja basiilik. Kalla peale niipalju vett, et liha ja köögiviljad oleks kaetud. Keeda 10 minutit ning maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Lõpuks lisa eelnevalt keedetud-nõrutatud nuudlid, sega läbi ja kuumuta keemiseni. Vajadusel maitsesta lisaks. Serveeri meelepärase maitserohelisega.

allikas: Poisid köögis2

Kommentaare ei ole: