reede, 15. detsember 2017

Terav hakkliha-oasupp

Järgmine parajalt tšilline hakklihasupp. Teeb mõnusalt seest soojaks, eks muidu teda Talvetoitude raamatusse pandud poleks. Natuke hakkimist, keetmist ja maitsev tummine kõhutäide ongi valmis.


Vaja(4-le):
400g veisehakkliha
1dl riisi
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
1-2 punast tšillikauna
1 purk (400g) purustatud tomateid
1 purk (420g) punaseid aedube (kidney beans)
1L lihapuljongit
õli
1spl tomatipastat
3spl hakitud koriandrilehti - mina jätsin välja, kuna pole eriti sõber
2,5tl jahvatatud köömneid
musta pipart
soola
suhkrut

Haki sibul, tšilli ning purusta küüslauguküüned. Kuumuta poti põhjas õlis sibulat 2-3 minutit, lisa küüslauk, tšilli ja jahvatatud köömen. Kuumuta läbi. Lisa juurde hakkliha ja kuumuta veel 3-4 minutit. Nüüd pane juurde riis, tomatipasta, purustatud tomatid, nõrutatud oad ja puljong ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta 25-30 minutit. Maitsesta lõpuks soola, suhkru ja pipraga. Kui vahepeal peaks vahtu tekkima, riisu see. Viimasena sega hulka koriandrilehed. Serveeri!

allikas: Talvetoidud

Kommentaare ei ole: