neljapäev, 22. märts 2018

Kodujuustu-kilupirukas

Kuna uus ahi on paigas, siis ilmselt lähiajal hakkab siia rohkem potsatama ka ahjus valminud pirukaid ning muid roogasid. Lihtsalt kõik see aeg tuleb tagasi teha:). Siit tulebki esimene pirukas, kus sai kenasti Vabariigi Aastapäeva pidustuste raames allesjäänud kilusid kasutada. Selline küpsetis oleks tegelikult ideaalselt peolauale sobinud, oma rukkijahu, kodujuustu ja kilude kasutamise läbi. Aga mis teha, tuli veidi hiljem.Valmistamine ülilihtne ja maitse maalähedane.


Vaja:

Põhi:
120g rukkijahu
30g nisujahu
0,5tl soola
100g võid
3spl vett

Täidis:
550g kodujuustu
4 muna
200g brokolit
100g kilufileesid
sool-pipar
rohelist tilli

Sega täidiseks omavahel mõlemad jahud ja sool. Haki jahusegu hulka võitükid ning lisa vesi, sega ühtlaseks tainaks, vajadusel lisa vett.  Pane tainapall 20 minutiks külmikusse, kuniks valmistad täidist. Täidise jaoks lase kastrulis vesi keema, aseta sinna brokoliõisikuid ja keeda 5 minutit.  Ära lase neil liiga pehmeks minna, kurna vesi ära ja jäta jahtuma. Sega kodujuustu hulka munad, sool, pipar ja hakitud till.
Suru tainas pirukavormi (28 cm) põhja ja äärtele. Tee kahvliga põhja sisse augud ning eelküpseta põhja 180 kraadi juures 7-8 minutit. Seejärel aseta põhjale brokoliõisikud ja kata kodujuustuseguga. Kõige peale lao kilufileed ja küpseta pirukat 180 kraadi juures 25-30 minutit. 
Lase veidi jahtuda ja naudi soojalt!

allikas: Koogimaailm

Kommentaare ei ole: