esmaspäev, 26. märts 2018

Virsiku-valgehallitusjuustupirukas

Üks rõõmsavärviline ja maitsev ning lihtsa valmistusviisiga pirukas jõudis taas minu uude ahju. Valgehallitusjuust sobitub kenasti erinevate viljalistega ja selles pirukas lõi kampa ka veel üks minu lemmikuid Prosciutto sink ning palsamikreem, mis kõik kokku andis oivalise tulemuse. Kuna hetkel poest värskeid virsikuid võtta polnud, ajasid asja ka konservomad edukalt ära.


Vaja:
500g pärmi-lehttainast
virsikuid
Brie juustu
Prosciutto sinki
basiilikut
Balsamico kreemi
munakollane määrimiseks

Rulli tainas lahti, lõika ääred ca 1 cm kauguselt peaaegu läbi (see lüke tekitab kena ääre, mis kerkib ülesse, ääristades kenasti sisu). Aseta sisselõikest sissepoole taina peale virsikuviilud, sink ja juust. Määri ääred munakollasega ning küpseta pirukat 200kraadises ahjus 15 kuni 20 minutit. Enne serveerimist nirista peale palsamiäädikakreem ja puista  basiilik. Maitsev ning värviküllane amps ongi valmis.

allikas: Kaju köök

Kommentaare ei ole: