kolmapäev, 7. märts 2018

Sea sisefilee kooreses Merevaigu kastmes

Iseennastki paneb imestama, et nii pikk vahe on jäänud postitustele. Aeg on lihtsalt lennanud linnutiivul. Nälgas pole olnud, üht-teist olen ikka valmistanud, kuid lihtsalt selliseid eksemplare, mis kas siin juba olemas või pole olnud väärt siia lisamist. Siit üks viimase aja uusi lemmikuid -  kiirelt valmiv lihtne roog, kasvõi argiõhtuks. Mahlane lihakaste, kus ideaalseks kaaslaseks just kartulipuder ning värske salat.


Vaja (2-4le)
1 sea-sisefilee (u 500g)
3dl puljongit
2dl kohvi- või vahukoort
100g Merevaiku
soola, pipart
soovi korral hakitud maitserohelist

Serveerimiseks:
kartuliputru
värskest rohelisest valmistatud salatit
maitserohelist

Aja kastme jaoks törts õli sügavamal pannil kuumaks, lisa sisefilee viilud (või ribad) ja pruunista. Lisa puljong ja koor, kuumuta 5 minutit. Sega-sulata  hulka ka Merevaik ja keeda, kuni saad soovitud paksusega kastme. Vajadusel maitsesta veel soola-pipra ja hakitud maitserohelisega. Serveeri kartulipudru ja värske salatiga. Imemaitsev õhtusöök ongi valmis.

allikas: Pereköök veebruar 2018

Kommentaare ei ole: