laupäev, 24. märts 2018

Suvikõrvitsa-tomati panniroog ürdise kanafileega

Päris suvi on ilmselt veel mägede taga, aga suvised maitsed võivad laual olla ju igal ajal. Kõike on ju pea aastaringselt saada. Siit üks väga lihtsa valmistusviisi ja imemaitsev ahjujuurikate retsept, millele kaaslaseks kanafilee, mis oma maitse saanud Maggi küpsetuslehtede vahel. Olen viimaseid päris mitu korda juba kasutanud ja maitsega võib täitsa rahule jääda. Julgen soovitada.


Vaja (2-le):
2 väiksemat suvikõrvitsat, tükeldatuna
200g kirsstomateid, poolitatuna
1 punane sibul, suuremad tükid
2 küüslauguküünt, viilutatuna
2-3 spl õli
peotäis värsket tüümiani
sidrunimahla
soola, pipar
1 suurem kanafilee (poolita horisontaalselt)
2 lehte Maggi küpsetuspaberit (nt kuivatatud tomatitega ja basiilikuga)

Sega kausis köögiviljad, oliiviõli, sidrunimahl ja tüümian. Maitsesta soola-pipraga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 25 minutit, paar korda selle aja jooksul pannitäit segades. Kuniks köögiviljad valmivad, aseta kaheks õhemaks fileetükiks lõigatud kanafilee küpsetuspaberite vahele(suru paber kanafilee vastu). Küpseta pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kanafilee on läbi küpsenud (veendu selles). Jäta veidikeseks ootama, et lihamahlad rahuneksid, enne kui lahti lõikad.
Serveeri kana koos ahjus küpsetatud köögiviljadega.

allikas: Ise tehtud. Hästi tehtud

Kommentaare ei ole: