esmaspäev, 18. juuni 2018

Martsipani-rabarberi purukook ingveriga

Uskumatuna vaatan viimast sissekannet ja see on rohkem kui kuu tagasi, täitsa häbi kohe. Nälgas pole olnud ja köögis olen ikka toimetanud, kuigi jah kuumade ilmade saabumisega pigem õues grilli taga. Aga kuna oleme proovinud pigem uusi maitseid, mis poes kättesaadavad, siis ongi siin tühjus valitsenud. Kuid olen taas lainel ja lausa nimekiri ees, mida vaja postitada. Teengi kohe otsa lahti hoopis ühe magusaga, mida tänaseks juba lausa mitu korda valmistanud, kuna rabarberit rohkem kui küll endale koju hankida olen suutnud. Ja selle võrratu kevadise toorainega  tuleb lähiajal postitusi lisakski.

Pealkirjas mainitud koogis saavad kokku just parajalt rabarberi hapusus, martsipani magusus ning ingveri särtsakus. Kooki tarbivad ka "mitte-magusahoolikud" ja seda  väga hea isuga. Ehk et tegu pole kõige magusama eksemplariga, pigem just hapuka-särtsaka ampsu eelistajale.


Vaja:
200g martsipani
150g külma võid
1,5dl suhkrut
2,5dl nisujahu

4 suuremat rabarberivart
1-2cm pikkune jupp värsket ingverit
0,5dl suhkrut
1spl kartulitärklist

Riivi martsipan (seda on teha parem, kui oled seda eelnevalt hoidnud külmikus). Sega (või töötle köögikombainis) martsipan, või, suhkur ja jahu puruseks massiks. Laota pool purutainast võiga määritud 24cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja eelküpseta 175kraadises ahjus 7-8 minutit. Samal ajal tükelda rabarber ja riivi ingver. Sega kokku ja lisa juurde suhkur ja tärklis. Kui põhi on eelküpsenud, laota peale rabarberisegu ning ülejäänud purutainas ja küpseta veel 25-30 minutit.
Minu meelest parim jahtunult.

allikas: Rabarberitoidud salatitest magusani

Kommentaare ei ole: