reede, 22. juuni 2018

Sealiha keefiri-adžika marinaadis, bataadifriikad ja tzatziki kaste

Üks hea marinaadis liha, parajalt magusad bataadifriikad ning kõike seda tasakaalustav tzatziki kaste. Soovitan soojalt nüüdsel grillihooajal seda katsetada. Marinaad on parajalt särtsakas tänu adžikale, aga soolaga oleksin teine kord tagasihoidlikum, minu maitsemeele jaoks oli see 25g ikka liig. Samas teised sööjad nautisid. Eks igal oma maitse, seetõttu tulebki igalühel enda järgi timmida. Bataadifriikad paneksin teinekord ka veidikeseks grilli alla, et saada rohkem krõmpsu.


Vaja liha tarbeks:
1kg sealihalõike
250ml keefiri
110g adžikat
25g soola
10g suhkrut

Sega kausis pool keefirikogusest ja adžika. Lisa ülejäänud keefir ning maitsesta soola-suhkruga. Lisa liha ning masseeri see hästi hoolikalt läbi, et kõik viilud oleksid ühtlaselt kaetud. Kata kauss toidukilega ja aseta külmikusse.

Vaja tzatziki tarbeks:
300g Kreeka jogurtit
2 väiksemat kurki
1 küüslauguküüs
kuivatatud või värsket münti
tiba sidrunimahla
oliiviõli
meresoola

Riivi koorimata kurgid jämeda riiviga ning pigista liigsest vedelikust kuivemaks. Riivi küüslauk peene riiviga ning kui kasutad värsket münti, haki seegi. Sega kokku jogurt, riivitud kurk, küüslauk, münt, sidrunimahl, oliiviõli ja meresool.

Vaja bataadifriikate tarbeks:
2 bataati
õli
soola

Koori bataadid ja tükelda. Sega veidikese õli ja soolaga. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.

allikas: Toit&Trend mai-juuni 2017

Kommentaare ei ole: