esmaspäev, 25. juuni 2018

Sidrunikook

Kuna ma väga magusasõber pole, mis puudutab kooke, seda enam on mulle alati meeltmööda koogid, kus domineerimas, küll õige doseeringuga, sidrun. Klassikaline "lemon tart" on just midagi sellist, mida naudin. Parajalt kreemjas, hapukas, mhmm. Kuna mul õnnestus küüned taha saada legendaarsele "MasterChef Kitchen Bible" raamatule(üle 500lk õpetusi, retsepte ja nõuandeid), siis esimene asi mis sealt tegingi oli just see kook. Ja no imemaitsev. 


Vaja:
175g jahu
85g võid
45g suhkrut
1 muna

Täidis:
5 muna
200g suhkrut
4 sidruni mahl ja riivitud koor
250ml vahukoort

serveerimiseks tuhksuhkrut ja riivitud sidrunikoort


Taina tarbeks pane jahu, või ning suhkur köögikombaini ja töötle puruks, lisa seejärel muna ning töötle, kuniks saad ühtlase tainapalli. Rulli tainas jahusel pinnal suureks ringiks ning kata sellega 23cm koogivorm. Pane 30minutiks jahedasse.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, lisa sidrunikoor ja -mahl ning viimasena vahusta hulka koor. Lase veidi seista ja jahtuda. Kuumuta ahi 190kraadini, aseta tainale küpsetuspaber koos raskusega ning eelküpseta 10 minutit. Eemalda seejärel paber ja raskus ning küpseta lisa 5 minutit kuni põhi on krõbe. Alanda ahju kuumus 140kraadini. Vala täidis koogipõhjale, vaata et üle äärte ei läheks ning küpseta 30minutit kuniks täidis on hüübinud. Jahuta ning serveerimisel kaunista tuhksuhkru ja riivitud sidrunikoorega.

Kuna minul jäi tainast ja täidist üle suurest koogist, siis tegin lisaks ka pisemaid, mis pildil eksponeeritud.

allikas: MasterChef Kitchen Bible

Kommentaare ei ole: