Hapukas rabarber ja mahendajana toorjuust. Võrratu kreemine kooslus. Järjekordne katsetus "Rabarberitoidud, salatitest magusani" raamatust ja jällegi leid, mida kindlasti plaanin mingi aeg korrata. Kostitasin küpsetisega igapäevaseid "kaaskannatajaid" töökaaslaste näol ja kook kadus nagu niuhti.
Vaja:
50g võid
50g maitsestamata toorjuustu
1dl suhkrut
3dl jahu
1tl vanillisuhkrut
1tl küpsetuspulbrit
1 muna
vormi määrimiseks võid ja üleraputamiseks jahu
Täidis:
750g rabarberit
2dl kohvikoort
300g maitsestamata toorjuustu
3 muna
1,5dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
tuhk-või pärlsuhkrut
Mõõda kaussi toasoe või ja toorjuust, hõõru ühtlaseks ja sega hulka kuivained. Lisa muna ja sega ühtlaseks. Määri 20x28cm või 26cm läbimõõduga vorm võiga ja raputa kergelt jahuga üle. Suru tainas vormi põhja ja ääretele ning pane peale küpsetuspaber koos raskusega. Küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit, eemalda raskus ning küpseta lisaks 5 minutit.
Sega koor, toorjuust, munad, suhkur ja vanillisuhkur ning vala eelküpsetatud põhjale. Tükelda rabarber ja laota täidsele. Küpseta kooki 180kraadises ahju allosas veel 30-35 minutit. Lase jahtuda ja raputa peale tuhk-või pärlsuhkrut.
allikas: Rabarberitoidud, salatitest magusani
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar