esmaspäev, 2. juuli 2018

Mandli-maasikakook

Rabarberitega on vist selleks korraks lõpp. Said viimased kodus olnud eksemplarid koos maasikatega kokku pandud, mandlikooki. Maasikas ja rabarber sobivad kokku ideaalselt ja sedakorda hoopis tagurpidi koogina. Nagu ka originaalretseptis oli soovitusena, siis soovitan omakorda ka edasi, tarbida koos vaniljejäätisega. Ideaalne kooslus.


Vaja:
175g jahvatatud mandleid
175g pehmet võid
175g fariinsuhkrut
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
1 suur muna
1 munakollane
300g maasikaid
200g rabarbereid

Vahusta mandlijahu, või, suhkur, jahu, kaneel, küpsetuspulber, muna ja munakollane ühtlaseks tainaks. Puhasta ja viiluta maasikad ning rabarberid. Lao mõlemad võitatud 24cm koogivormi põhja ning kata tainaga.
Küpseta 180kraadises ahjus 55 minutit. Kui kook kipub küpsemise ajal liigselt pruunistuma, kata see pealt  küpsetuspaberi või fooliumiga. Serveerimiseks kummuta kook kiirelt serveerimisalusele teistpidi, nii et maasikad ja rabarber jäävad peale.
Maitseb imeliselt ahjusoojalt koos vaniljejäätisega.

allikas: Maasikas salatites, kookides, hoidistes

Kommentaare ei ole: