kolmapäev, 18. juuli 2018

Suviselt mahe kodujuustukook

Külaliste tulek on alati selline sündmus, mis motiveerib mindki rohkem uusi asju katsetama, seda enam kui tead et publik on põnevil, mis siis seekord pakutakse. Olin juba varakult läbi kamminud oma ülespildistatud retseptid ning pocket'i (getpocket.com teenus), kuhu ka leitud linke salvestanud, kui jäin pidama selle "Kristian kokkab" blogi postitusele, mille olin endale tallele pannud. Kuna tegemist oli üldini sooja suvepäevaga ning mõnusalt  koduse seltskonnaga, siis mõtlesin et üllatan küllatulijaid millegi täiesti ootamatuga. Magus kook ja kodujuustuga. Ja suvele kohaselt ilma küpsetamata. Tulemus, võin juba ette hoiatada, ilmeline, lihtsalt imeliselt hõrk, kerge, parajalt magus, samas juustud annavad parajalt soolakust. Võiks öelda, et ideaalne suvisele peolauale. Ja valmistamine lihtsamast lihtsam.


Vaja:

Põhi:
160g vaniljeküpsiseid
100g võid (ikka 82%)

2 suurt pakki kodujuustu hapukoorega (4% a' 380g)
175g sulatatud juustu
150g hapukoort 20%
100g suhkrut
5g vaniljesuhkrut
10g pulberželatiini + 50g külma vett želatiini paisutamiseks

Serveerimiseks:
lemon curd'i  (mina valmistasin nami-nami retsepti järgi)
erinevaid hooajalisi marju

Esmalt purusta põhja tarbeks küpsised ja sega sulavõiga ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi(mina kasutasin 24cm lahtikäivat) põhjale. 
Täidise jaoks pane esmalt želatiin külma vette paisuma. Seejärel kaalu ülejäänud ained blenderisse (või köögikombaini) ja surista ühtlaseks massiks. Miks ma mainin ka köögikombaini, on asjaolu, et mul on küllatki mahukas blender, aga vahepeal oli küll tunne et annab selle massi all otsad. Aga jäi siiski ellu, kuid teinekord katsetaksin vist köögikombainiga, lootes et tulemus ikkagi sama.
Edasi sulata paisutatud želatiin ja vala see peene nirena täidismassi hulka ja blenderda kuni kõik on ühtlaseks segunenud. Vala saadud mass koogivormi küpsisepõhjale ja aseta külma vähemalt viieks tunniks või kui näed et kook on kenasti tahenenud. Mina tegin juba eelnev päev valmis ja taas üks mure vähem pidupäeval. Enne serveerimist kaunista lemon curd'i tupsude ja endale meelepäraste marjadega. Ja siis maiustama. Minul kadus kook igatahes sekunditega ja kõik kiitsid taevani kui hea ja mõnus mahe kook. Lemon curd'i lasin igalühel veel ise juurde panna, vastavalt hapukuse soovile.

allikas: Kristian kokkab


Kommentaare ei ole: