kolmapäev, 20. juuni 2018

Rabarberiga küpsetatud lõhefilee

Kala ja rabarber, olin üsna kõhklev, kuid proovimist väärt kooslus. Kui üsna tavaliselt on punasele kalale kaaslaseks ikka majonees, till ja sidrun, siis siin on peaosas kevadine hapukas rabarber, millel seltsiks till, ohtralt võid ning ka valge vein. Kastmeks kõrvale igati sobilik hapukoore-majoneesi ning marineeritud kurgi kooslus.


Vaja:
700-800g lõhefileed
3 rabarberivart
soola
tilli
50g võid
1dl valget veini

0,5dl hapukoort
0,75dl mädarõikamaitselist majoneesi
1 marineeritud kurk
tilli

Maitsesta kalafilee soolaga, raputa peale hakitud tilli ja tõsta fooliumile. Haki rabarber hästi väikesteks tükkideks ja kata nendega kala. Lao peale õhukesed võiviilud. Küpseta 200kraadises ahjus lahtiselt 20 minutit (grillil 10 minutit). Kalla peale vein, sule foolium ja küpseta veel 5 minutit.
Kastmeks sega kokku hapukoor, majonees, penneks hakitud kurk ja till.
Serveeri.

allikas: Rabarberitoidud salatitest magusani

Kommentaare ei ole: