pühapäev, 27. jaanuar 2019

Juustu-singirisoto roheliste hernestega

Kui tavaliselt võtab risoto tegemine, nö õigel meetodil, päris pikalt aega ja eelkõige vaeva, puljongi jupi haaval lisamise näol, siis see versioon haudub praktiliselt omaette. Nimelt kogu puljong lisatakse korraga ja jääbki vaid ootamise aeg, et lisada lõpuks kreemisuse saamiseks juustud ja värvina herned ning tummisuseks singitükid. Pigem võibki seda vist nimetada risoto moodi hautiseks, aga maitsev on see sellegipoolest.


Vaja(4-le):
1spl õli
1 peeneks hakitud mugulsibul
2 peeneks hakitud küüslauguküünt
300g risotoriisi
1,25L kana- või aedviljapuljongit
150g külmutatud rohelisi herneid
180g tükeldatud maasinki
2tl Inglise sinepit
3spl mascarpone't
100+50g Cheddari juustu, riivituna
soovi korral 70g hernevõrseid

Kuumuta õli suuremas paksu põhjaga potis ja küpseta seal esmalt pehmeks sibul, umbes 5 minutit. Sega seejärel sisse küüslauk, kuumuta seda seal veidi ja lisa potti ka riis. Sega kõik hästi läbi ja vala kuumale riisile peale puljong. Sega läbi, kata pott kaanega ja hauta 15 minutit keskmisel kuumusel, segades nii vähe kui võimalik. Selle ajaga peaks riis olema peaaegu valmis. Lisa potti nüüd herned, sink, sinep ja juustud (mascarpone ja 100g Cheddarit) ning kuumuta rooga veel mõni minut, kuni riis on õige pehmusega ja juustud sulanud. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri soovi korral peotäie hernevõrsete ja peale puistatud riivjuustuga. Naudi!

allikas: Oma Maitse november 2018

Kommentaare ei ole: