teisipäev, 29. jaanuar 2019

Kilupirukas

Vahel kohe tekib soolase isu ja kui kodus oli parajalt olemas mõned vürtsikilu konservid, siis google abiks ja leitud see imemaitsev retsept saigi. Tegemist just parajalt soolaka ampsuga, võtad ühe ruudukese, siis teise ja nii see pirukas plaadilt kaobki. Vähemalt meil see nii juhtus. Varsti kindlasti kordusele.


Vaja:
500g pärmi-lehttainast
peotäis rohelist sibulat
4 keedumuna
1-2 karpi vürtsikilufileesid (a' 160g)
värsket tilli
2 muna
2dl 35% koort


Rulli lehttainas ahjuplaadi suuruseks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Haki roheline sibul ja keedumunad, puista ühtlase kihina tainaplaadile. Laota nüüd omakorda peale vürtsikilufileed ning hakitud till. Viimasena klopi munad vahukoorega, nirista ühtlaselt pirukale. Mina tõstsin taina ääred veidi kõrgemaks, siis ei valgu kallatav segu tainalt maha.  Küpseta 200kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pirukas on kuldne.
Lase veidi jahtuda,  lõika parajd tükid ning serveeri.


allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: