reede, 4. jaanuar 2019

Sojamarinaadis heeringas ingveri ja tšilliga

Vastukaaluks laimikoogile, mis meie uusaastalauda kattis, siis teravama maitse eelistajatele oli pakkumisel heeringas, mida kattis ingver, tšilli ning küüslauk. Kuna meile sattus tšilli selle kõige teravamas võtmes, siis oli ikka üks paras "laks".


Vaja(4-le):
300g heeringafileed ampsudeks tükeldatuna
hakitud ingverit, tšillit, küüslauku ja rohelist sibulat

Marinaad:
2-3spl sojakastet
1tl mett
1tl seesamiõli
1tl riisiäädikat (või valgeveiniäädikat)

Sega kokku kõik marinaadiained ja tõsta heeringas sinna sisse. Jäta mõneks tunniks jahedasse maitsestuma. Serveerimiseks võta heeringatükid marinaadist välja, aseta vaagnale ning kata hakitud ingveri, tšilli, küüslauku ning rohelise sibulaga. Naudi kas suupiste, leivakatte või koostisena mõnes aasiahõngulises salatis.

allikas: Oma Maitse jaanuar-veebruar 2019

Kommentaare ei ole: