Kõrvits on üks mu lemmikuid, mis marineerituna peab olema jõululaual, kuid miks ka mitte kõikidel muudel tähtpäevadel, see lihtsalt on nii hea. Eriti muidugi kodus tehtud. Kuid sügiseti ja vaatasin blogist, et isegi ka kevadel olen teinud alati ka kõrvitsast suppi, üldjuhul ikkagi püreesuppi. Kuna kõrvitsaisu oli nii suur, sai otsitud supiretsept, mida varem polnud katsetanud ja nii see läks. "Talvetoidud" raamatust ühe sellise püreesupi leidsingi.
500g kõrvitsat
350g kartuleid
1 sibul
2 küüslauguküünt
2spl oliiviõli
1,5tl paprikapulbrit
1spl kuivatatud pune
8dl köögiviljapuljongit
1spl sidrunimahla
1-2dl kohvikoort
musta pipart, soola
kaunistuseks - värske pune, kõrvitsaseemned
Koori ja puhasta kõrvits ning lõika kuubikuteks, koori kartul ning samuti lõika kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta neid poti põhjas koos õliga, kuni pehmenevad. Lisa paprikapulber ja pune, kuumuta segades veel minutijagu. Lisa nüüd kõrvitsa- ja kartulikuubikud, kuumuta umbes 5 minuti jagu, kuniks needki veidi pehmenevad. Vala seejärel peale puljong ja hauta kuni köögiviljad on täitsa pehmed. Maitsesta soola-pipra ja sidrunimahlaga. Püreesta supp, sega hulka koor, lase veel korra keema tõusta ning seejärel serveeri koos värske pune ja röstitud kõrvitsaseemnetega.
allikas: Talvetoidud
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar