teisipäev, 19. november 2019

Täidetud pasta Bolognese kastmes

Kui tavapärane pastaroog hakkab vaikselt juba igapäevaseks saama ja ise ei viitsi ka uut tüüpi valmistada värskena (mis pole üldse keeruline ega aeganõudev kusjuures), siis on aeg vahelduseks pastat täitma hakata. Allolevat stiili täitmine on mulle ennegi netiavarustes silma jäänud, aga nüüd siis oktoobri GoodFood'i sirvides vaatasin et täitsa lihtne (kui kastet ise ei keeda:)) ja tegin proovi. Lihtne, maitsev ja luban et kunagi teen ka kastme ise. Aga seniks kasutan juba järjekordsel valmistamisel, erinevaid valmis bolognese kastmeid.


Vaja (6-le):
250g conchiglioni pastat või muud suuremat sorti, mida annab täita
200g mascarponet
2x125g mozarellat, nõrutatud ja peeneks tükeldatud
punt värsket basiilikut, hakitult+lisaks mõned terved lehed kaunistamiseks
3 küüslauguküünt, purustatud
parmesani serveerimiseks

2 purki Bolognese kastet

Kui kasutad valmis bolognese kastet, siis mina tegin nii:
Esmalt pane pasta keevasse soolaga maitsestatud vette  ning lase 15-20 minutit seal pehmeneda. Seniks tükelda mozarella ning sega mascarponega, lisa hakitud basiilik, purustatud küüslauk ja veidi musta pipart. Sega kõik ilusti läbi. Kuniks veel pasta pehmeneb, siis pane kaste potti ning kuumuta keemiseni. Kurna pasta, kalla kaste ahjuvormi ning hakka näppude abil pastat (või lusika abil) juustuseguga täitma. Aseta täidetud pasta kastme sisse, juustu sisu ülespoole. Kui jõuad lõpuni, siis küpseta ahjus  200 kraadi juures 20-30 minutit, kuniks pealne on kuldne ja juust mullitab ning pasta pehme. Riivi peale parmesani ning serveeri.

Kui on mahti ka kaste ise valmistada, siis ülal mainitud koguse tarbeks on vaja:
1spl oliiviõli
1 sibul, peenelt hakitult
1 varsselleri vars, peenelt hakitud
1 porgand, peenelt hakitud
400g veisehakkliha
2 küüslauguküünt, purustatud
250ml punast veini
1 spl tomatipüreed
3 loorberilehte
2x400g purki purustatud tomatit
näpuotsatäis suhkrut
1-2tl palsamiäädikat

Kastme tarbeks kuumuta pannil õli. Prae sibul, seller ning porgand koos veidikese soola-pipraga ca 20 minutit keskmisel tulel. Lisa seejärel liha, tõsta kuumust ning  pidevalt segades prae 10 minuti jagu, kuniks liha on pruunistunud. Sega juurde küüslauk, kuumuta minutijagu, lisa vein. Sega ning seejärel lisa tomatipüree, loorber ning purustatud tomatid ja 1 purgitäis ka vett. Hauta 1,5 tundi, esimene tund sellest kaane all, ülejäänud aeg ilma kaaneta. Maitsesta soola, pipra, suhkru ning äädikaga.

allikas: GoodFood oktoober 2019

Kommentaare ei ole: