pühapäev, 17. november 2019

Mustikakeeks kreeka pähklitega

Isadepäevast on küll möödas juba nädal, mille auks antud keeks valmistatud sai, aga no postitada parem hilja, kui üldse mitte. Tegemist avastusega Lia Virkuse viimasest ilmunud raamatust -  "Eesti Naise koogiraamat". Üldjuhul on mul sinna minevad vajalikud ained just kodus olemas, seega oli otsus lihtne. Maitses ka veel teisel ning kolmandalgi päeval hästi. Ning keeksis olevad mustikad meenutavad juba seljataha kaugele maha jäänud suve.


Vaja:
100g võid
2 muna
2dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
2 banaani
1,5dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
1dl Kreeka pähkleid
4dl jahu
2tl küpsestuspulbrit
1tl kaneeli
2dl mustikaid


Sulata või, lase jahtuda. Vahusta munad suhkrutega tugevaks vahuks ning sega hulka jahtunud või. Koori banaanid ja vajuta kahvliga peeneks, lisa koos hapukoorega tainasse. Haki pähklid ja sega koos teiste kuivainetega taina sisse. Viimasena sega hulka mustikad ja kalla võiga määritud keeksivormi. Küpseta 175kraadises ahjus ca 60 minutit või kuni keeks küpseb vormi servadest lahti või sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis veidi jahtuda ning kummuta seejärel restile jahutma.
Tee nüüd tassike teed ning naudi!

allikas: Eesti Naise koogiraamat

Kommentaare ei ole: