teisipäev, 25. oktoober 2022

Kohupiima-õunavorm

Kui tagasi mõelda lapsepõlvele, siis on just see kooslus - kohupiim, õunad ja rosinad on kindlasti üks selliseid, mis meil kõigil magustoiduna laual olnud. Kohupiim annab mõnusalt mahlasust ning õunad hapukust ja rosinaid, no neid pole ju kunagi liiga palju.


Vaja:
3 keskmise suurusega õuna - kooritud ja tükeldatud
4 muna
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
500g teralist (paki)kohupiima
150g paksemat hapukoort
5spl jahu
100g rosinaid
100g mandlilaaste
vormi määrimiseks võid


Töötle õunad - koori ja tükelda ning aseta veidikeseks kõrvale. Klopi munad suhkru ja vanillisuhkruga lahti, lisa kohupiim, hapukoor ning jahu. Sega kõik ühtlaseks ning lisa seejärel hulka õunad ja rosinad. Sega läbi ning kalla saadud mass ahjuvormi mis on eelnevalt võiga määritud. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 180-200 kraadises ahjus 40-45 minutit, kuni vorm on kuldne. Kui soovi, siis serveerides võib juurde pakkuda vanat head klassikalist hapukat kisselli. Head nostalgitsemist!

allikas: Tuuli Mathisen "Õunaraamat"


Kommentaare ei ole: