laupäev, 4. veebruar 2012

Rannakarbid siidris

Kuna poes on neid ikka aeg-ajalt näha, siis sünnipäeva puhul mõtlesin proovida. Aga nagu ikka, kui midagi hirmsasti tahad, siis seda lihtsalt pole. Nii oligi, kõik teised asjad peale karpide olid olemas, kuid peaosalisi ajasin taga mööda linna terve nädala.
Eile siis õnnestus ja tegin ära.
Retseptis on öeldud, kui õhtusöögi pearoana siis 2'le, kui eelroana siis 4'le.



Vaja:
2kg rannakarpe
2-3 spl oliiviõli
1 peeneks hakitud sibul
2 küüslauguküünt
3-4 spl hakitud peterselli
500ml kuiva siidrit

Leota rannakarpe külma veega täidetud kausis või kraanikausis. Vajadusel puhasta - vetikad jm selline.
Viska ära kõik pragunenud karbid, ning need mis on lahti, koputa vastu kausi äärt. Kui nad ei tõmbu kinni, siis viska needki ära.

Kalla oliiviõli kaanega pannile, selline kuhu mahuks ära hiljem ka karbid, ning keskmisel tulel küpseta sibul, küüslauk ning petersell, kuni need on pehmenenud. Lisa siider, keera kuumust juurde,lisa rannakarbid ning pane kaan peale. Küpseta mõned minutid, panni aeg-ajalt raputades.
Vaata, kui karbid on avanenud siis on asi valmis. Kui ei, lase veel minutike küpseda.
Kui karbid on lahti, võta pann tulelt ja lase hetk seista enne serveermist.

Ära ava vägisi ega söö ühtki karpi, mis pole küpsemise käigus avanenud või mille karbid on katki läinud. Need tuleb ära visata!


allikas: Nigella "Köök"

2 kommentaari:

Liisi ütles ...

Kuidas rannakarbid maitsesid?
Mul ei ole kahjuks õnnestunud proovida, kuigi isu on suur. Paraku kipun arvama, et kodus peaksin need siiski üksi ära sööma.
Kas kasutasid külmutatud karpe? Värskeid ei ole mina veel Tartus näinud.

Kati ütles ...

Kuna ma pole suur mereanni fänn, siis maitse oli minu jaoks nii-naa..söödavad. Olin enne korra ka Prantsusmaal proovida saanud. Kasutasin jahutatud karpe, külmutatud kraami nagu käsi ei tõusnud ostma:). Kas teil Kaubamajas või Rimis äkki ei või neid olla? Tallinnas ongi Rimi üks koht kus neid aeg-ajalt ikka kalaletis jää peal võrgus sees kohtab.