kolmapäev, 26. detsember 2012

Kihiline shokolaaditort

Selle koogiga võib tõsiselt tervitada shokahoolikuid, nagu mina seda tegin. Kaunistas siis see meie jõululauda ning suured magusasõbrad ainult mõmisesid.



Vaja.
145g tumedat shokolaadi
250g võid
350g jahu
30g kakaod
2tl soodat
1tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
4 muna
425g suhkrut
460g hapukoort

Kreem:
400g vahukoort
200g toorjuustu
400g tumedat shokolaadi

Kaunistuseks riivitud valget shokolaadi.

Sulata põhja jaoks või ja shokolaad üheskoos. Sega kokku jahu, kakao, sooda, küpsetuspulber ja sool. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ning ühenda jahtunud või ja shokolaadiseguga. Lisa kuivained ja sega läbi. Tõsta hulka hapukoor. Vala tainas 26cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit. Lõika jahtunud kook 3-4 kihiks.
Nüüd valmista kreem.
Vahusta vahukoor ja lisa toorjuust, vaata et segu saaks ühtlane. Sulata shokolaad ja lisa vahukoore-toorjuustusegule. Määri kreem kihtide vahele ning koogi peale ja külgedele. Kõige peale riivi valget shokolaadi.

*kõik shokolaadi sulatamisega seonduv on tehtud vesivannil.


allikas: Oma Maitse dets 2012

1 kommentaar:

Anu ütles ...

Parim šokolaaditort, mida ma siiani saanud olen (ja neid ikka päris mitmeid maitstud või siis ise tehtud), nom nom!!!